lørdag 14. januar 2023

Kort med gelli prints

 

Dagens kortserie er laget med utgangspunkt i bakgrunnsark laget med Gelliplate, stensiler og maling. Gelliprints (som da er papirene du lager ved hjelp av Gelliplate) er geniale til så mye! Jeg bruker dem både til collager, til kortbakgrunner, i Art Journaler... Og de er supermorsomme å lage, for det går så grådig fort! Men - "ulempen" er at bunken med gelliprints vokser uhemmet fort! Så nå har jeg bestemt meg for å bruke en del av dem til å lage kortserier på 4 og 4 kort i størrelsen 10x15 cm. Det passer perfekt til mine A4-gelliprints som jeg da deler opp i 4. 

Produkter brukt til disse kortene:

MDIE10 stempler og Die 10 Mannfolk 0105

M488 Stempel 4889

M475 Stempel 4757

M415 Stempel 4156

M372 Stempel 3729

M313 Stempel 3138

Stickers tekst/motiv


Her er gelliprintet jeg har valgt å bruke til denne serien.


For å gjøre det litt enklere for meg selv, har jeg valgt meg 4 forskjellige stempelplater - en til hvert kort. Jeg deler opp arket i 4 og fordeler platene sånn som jeg tenker det funker best. 


Så starter jeg med det første kortet - og velger å lage "Cupcake"-kortet først. 


Jeg stempler motivet på akvarellpapir, og teksten direkte på bakgrunnsarket. Og så stempler jeg selvfølgelig litt for høyt sånn at den nederste teksten kom litt inn på det blå...! Ok, tid for å jukse det til! Stempler teksten på nytt - på hvit kartong. Klipper ut den lille teksten og limer den over den andre, med limputer, sånn at den skjuler feilstemplinga og samtidig passer på kortet. 


Så fargelegger jeg muffinsen i farger som passer med bakgrunnen. Jeg fargelegger med Distress Ink refills og vannpensel, men du kan selvfølgelig fargelegge på mange andre måter. 


Det ble litt snodig med turkist bringebær, så jeg måtte snike inn litt rosa... Stemplet noen rosa prikker på bakgrunnsarket også for å få det til å passe sammen. 


For at ikke cupcake'n skal "henge i løse lufta", stanser jeg ut en sort oval som fat til kaka. 


Og de fine Gratulerer-klistremerkene passer perfekt som ekstra detalj på kortet. 

Ferdig med kort 1: Klar for kort 2? 
Jeg digger bakgrunnen, men den er litt utfordrende med tanke på plassering av hovedmotivet som er iskremen fra den ene stempelplata. Jeg lager først hvite prikker langs den blå kanten for å "myke opp" overgangen mellom det blå og det grå. 


Så stempler jeg motivet - bruker en turkis stempelpute på kjeksen og sort på isen. Og for å lage litt mer liv i motivet, bruker jeg vannpensel for å legge litt skygger.


Deretter stempler jeg teksten rett over kjeksen.


Så bestemmer jeg meg for å stanse ut en sirkel av bakgrunnsarket for å lage et slags "vindu" med tekst/motiv inni. Jeg passer på at sirkelen i bakgrunnsarket er litt mindre enn tekst/motiv-sirkelen. 


Jeg legger bakgrunnsarket over selve kortbasen og plasserer tekst-sirkelen sånn at den passer fint. Jeg bruker også klistremerketekster nederst for å gi kortet litt mer visuell tyngde nederst. 


Så limer jeg tekstsirkelen på kortet og tegner prikker rundt.


Bakgrunnsarket (som nå har blitt forgrunnsark!) monterer jeg med 3-D teip for å få vindu-effekten.


Her ser du hvordan "vinduet" er.


Ferdig kort:


Kort 3 er litt enklere. 
Jeg liker så godt effekten av heat embossing. Motivet popper lissom... 


Jeg legger på noen hvite detaljer.


Og kutter arket slik at det blir helt blått og mer kvadratisk.


Jeg syns denne teksten passer godt i stilen sammen med resten.


Og så er kort 3 ferdig - med nok en tekst under, siden selve bakgrunnsarket ble litt mindre enn ellers:


Og da er det tid for det siste kortet i serien. 
Her syns jeg plutselig at de svarte ringene kunne minne om en abstrakt menneskekropp og jeg fikk lyst til å plassere en bart på toppen *hahaha* - jada, dere skulle vært en tur innom i mitt smågale hode! Vel, bart skal det jommen bli! med tilhørende die.


Stemplet tekst og klistremerketekster i tillegg - og et snodig, men litt morsomt kort er ferdig:
Jeg håper dere får lyst til å prøve dere på å lage en gelliprint-kortserie, dere også! En annerledes og litt utfordrende, men veldig morsom måte å lage kort på! 

Ønsker dere alle en finfin lørdag :) 

Åshild
Ingen kommentarer: